You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
How do I know if I qualify for a TEACH Grant?
print icon

ENGLISH

The Teacher Education Assistance for College and Higher Education (TEACH) Grant Program provides grant funds to eligible students to help finance their education.

Students awarded the grant agree to teach full-time for at least four years in a high-need field in a low-income elementary school, secondary school, or educational service agency after exiting Relay.

Students who become ineligible in the middle of an academic year, are responsible for completing the service obligation for the funds that were disbursed to their account and will not receive any future disbursements.

Program Eligibility Requirements

• Enrolled in M.A.T. program

• Enrolled at least half-time (4 or more credits)

• Matriculated student

• Actively participating/attending courses

• Satisfying federal aid requirements (including but not limited to” no prior student loan defaults, exceeding subsidized/unsubsidized loan limits, exceeding lifetime loan limits, and exceeding the cost of attendance per term)

• Submitting all required documents for the request to be reviewed for approval

Major/Area of Study Requirements

• Enrolled in a high-needs teaching field as identified by the U.S. Department of Education:

• bilingual education and English language acquisition

• foreign language

• Mathematics

• reading specialist

• science

• special education

• To view the high-needs teaching fields in your state please visit: US Department of Education Teacher Shortage Areas by State

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ESPAÑOL

El Programa de Subvenciones de Asistencia para la Educación Docente para la Educación Universitaria y Superior (TEACH) proporciona fondos de subvención a estudiantes elegibles para ayudar a financiar su educación.

Los estudiantes que reciben la beca aceptan enseñar a tiempo completo durante al menos cuatro años en un campo de gran necesidad en una escuela primaria, escuela secundaria o agencia de servicios educativos de bajos ingresos después de salir de Relay.

Los estudiantes que dejan de ser elegibles a mitad de un año académico son responsables de completar la obligación de servicio de los fondos que fueron desembolsados ​​en su cuenta y no recibirán ningún desembolso futuro.

Requisitos de elegibilidad del programa

• Inscrito en M.A.T. programa

• Matriculado al menos a medio tiempo (4 o más créditos)

• Estudiante matriculado

• Participar/asistir activamente a cursos

• Cumplir con los requisitos de ayuda federal (incluidos, entre otros, “sin incumplimientos previos de préstamos estudiantiles, exceder los límites de préstamos subsidiados/no subsidiados, exceder los límites de préstamos vitalicios y exceder el costo de asistencia por período)

• Sumisión Todos los documentos requeridos para que la solicitud sea revisada para su aprobación

Requisitos principales/área de estudio

• Inscrito en un campo docente de alta necesidad según lo identificado por el Departamento de Educación de EE. UU.:

• Educación bilingüe y adquisición del idioma inglés.

• idioma extranjero

• Matemáticas

• especialista en lectura

• ciencia

• educación especial

• Para ver los campos de enseñanza de mayor necesidad en su estado, visite:Áreas de escasez de docentes del Departamento de Educación de EE. UU. por estado

Feedback
0 out of 0 found this helpful

scroll to top icon